Wahabi: Satu Konspirasi Yahudi

Yahudi adalah bangsa Israel yang sangat benci kepada Tuhan Nabi Muhammad SAW hanya kerana Nabi akhir zaman itu bukanlah lagi dari Bani Israel. Mereka adalah bangsa yang terlalu tebal asobiahnya, sehingga mereka sanggup bermusuh dengan Tuhan. Sebab itu mereka cetuskan ajaran anti Tuhan, anti Islam, sekularisme dan menyebarkannya ke seluruh dunia. Yahudi juga dikenali sebagai Zionis. Gerakan ini mula disusun rapi setelah Theodore Herzl, (pengasas organisasi Yahudi antarabangsa) menulis buku bertajuk The Jewish State (Negara Yahudi) pada 1896. Konsep ZIONISME yang menganggap kaum Yahudi adalah bangsa terpilih menjadi kuasa terunggul untuk memerintah dunia ini dari bukit Zion atau Sion di Jerussalem sebagai pusat pemerintah Yahudi. Di sinilah terletaknya Masjidil Aqsa yang telah wujud sejak zaman Nabi Ibrahim A.S. Ia adalah tapak bersejarah bagi semua agama samawi. Namun, kerana Yahudi dan Kristian menolak Nabi Muhammad SAW, maka Baitul Maqdis menjadi rebutan antara Yahudi, Kristian dan Islam. Baitul Maqdis adalah kota ketiga terbesar umat Islam selepas Makkah Mukarramah dan Madinah Al-Munawwarah.

Makkah Al-Mukarramah:
1) Terdapat Kaabah dan Masjidil Haram,
2) Tanah kelahiran Rasulullah SAW
3) Tapak kenabian Muhammad SAW.

Madinah Al-Munawwarah
1) Terdapat Masjid Nabawi.
2) Terdapat jasad Rasulullah SAW.
3) Terbina Daulah Islam pertama di mana Yahudi terhalau dari Haramain (Makkah dan Madinah).

Baitul Maqdis
1) Terdapat Masjidil Aqsa
2) Kiblat pertama umat Islam sebelum diubah ke Masjidil Haram
3) Negeri Israk dan Mikraj; tempat perhentian terakhir sebelum Rasulullah SAW Mikraj ke Sidratul Muntaha.

• Pada 639M di bawah pemerintahan Khalifah Umar Al-Khattab, Gabenor Amru bin ‘Ash berjaya menawan Baitul Maqdis dengan aman damai.
• Pada 1099M Perang Salib Pertama, Baitul Maqdis jatuh ke tangan Kristian.
• Pada tahun 1189M Sultan Salahuddin Al-Ayubi menawan semula Baitul Maqdis dari tangan Richard The Lion Heart. Maka sempurnalah tiga kota suci ini berada dalam Khalifah Islamiyah hingga 1917M. Dendam Yahudi terhadap Nabi Muhammad SAW dan Islam semakin mendalam. Satu konspirasi dirancang begitu rapi untuk menentang kebangkitan Islam dari dalam. Yahudi mendirikan pusat pengajian Islam untuk melatih ejen-ejen perisikan untuk menyusup ke dalam masyarakat Islam.

Tahun 1822 didirikan “Society Asiatic of Paris” di Paris.
Tahun 1823 Royal Asiatic Society of Great Britain and Ireland didirikan di Inggeris;
Tahun 1842 American Oriental Society, didirikan di Amerika;
Tahun 1916 University Of London mendirikan School Of Oriental Studies sekarang menjadi SOAS (School of Oriental and African Studies).

Ejen-ejen orientalis itu dihantar ke negara-negara Islam dan untuk menyamar sebagai ulama. Di antara tokoh-tokoh orientalis dari Yahudi dan Kristian yang menyusup di tengah-tengah umat Islam adalah;

Mr. Hempher (Syeikh Muhammad Majmu’i) pada tahun 1710 dihantar oleh British ke Mesir, Turki, Iraq, Hijjaz dan sekitarnya.
Mr. Christiaan Snouck Hurgronje (Syeikh Abdul Ghaffar) 1857-1936 di Aceh dan Nusantara.
Mr. Duncan Black MacDonald (1863-1943) dihantar ke Amerika dan menjadi rujukan cendekiawan Islam dari seluruh dunia.

WAHABI DICIPTA YAHUDI

Wahabi: satu konspirasi menjatuhkan Islam dari dalam!

Apa itu WAHABI?

Wahabi adalah satu fahaman yang diasaskan oleh Muhammad Bin Abdul Wahab. Fahaman ini dinisbahkan kepada nama bapanya Abdul Wahab kepada WAHABI, tidak kepada namanya sendiri kepada Muhammadi. Ini adalah kesepakatan ulama supaya umat Islam tidak keliru dengan fahaman yang dibawa oleh Muhammad bin Abdul Wahab dan ajaran yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW. Muhammad bin Abdul Wahab adalah orang yang lemah ingatan dan gagap. Ayah dan abangnya sendiri menganggap beliau tidak siuman. Muhammad Bin Abdul Wahab sangat terpengaruh dengan ajaran Ibnu Taimiyah yang mengasaskan fahaman Mujasimmah. Kemudian dia mengembara dan belajar di Basrah. Berguru dengan Syeikh Muhammad Al-Majmu’i iaitu Mr. Hempher. Beliau adalah seorang yang pakar Bahasa Arab, Turki, Parsi dan telah lama mempelajari Islam. Mr. Hempher merasuah Muhammad bin Abdul Wahab dengan hadiah nikah mutaah dengan 2 orang ejen perempuan Yahudi yang menyamar sebagai muslimah. Maka dengan mudah Yahudi mengatur untuk mengajar Muhammad Bin Abdul Wahab tentang fahaman yang baru yang sesuai dengan rancangan Yahudi. Dengan ajaran yang baru itu, Muhammad bin Abdul Wahab kembali ke kampungnya, namun ditentang dan diusir oleh bapanya seorang ulama Sunni (Ahlus Sunnah Wal Jamaah).

Kerjasama Yahudi, keluarga As-Saud dan golongan Wahabi membentuk kerajaan Arab Saudi.

Selepas diusir oleh ayahnya, Muhammad bin Abdul Wahab menyambung terus menyebarkan ajarannya itu ke seluruh Najd. Perjuangan yang disebarkan oleh Muhammad bin Abdul Wahab itu dipantau oleh Mr. Hempher dan disokong oleh kerajaan British. Muhammad Bin Abdul Wahab membawa misi Yahudi kepada pemimpin-pemimpin Arab.

Pada tahun 1747, Muhammad Bin Abdul Wahab bertemu dengan Muhammad bin Sa’ud, dia adalah keturunan Yahudi. Maka bergabunglah Muhammad Bin Abdul Wahab dengan Muhammad bin Sa’ud untuk mengembangkan ajaran Wahabi.

Di antara ajaran Wahabi ialah, siapa yang tidak ikut Wahabi dianggap sesat, kafir, halal darah dan hartanya dirampas. Dengan fatwa Wahabi ini, maka orang-orang yang tidak ikut Wahabi akan dibunuh dan hartanya dirampas. Kaum Wahabi melancarkan perang di dalam dan di luar wilayah Najd, seperti Yaman, Hijjaz, daerah sekitar Syria, dan Iraq. Mereka membantai 300 lelaki wilayah kota Al-Ahsa dan merampas harta milik mereka. Pasukan Muhammad Bin Sa’ud dan Muhammad Bin Abdul Wahab terus melakukan kekejaman ke seluruh Arab. Siapa yang taat kepada ajarannya wajib berbai’at, bila melawan wajib dibunuh dan harta miliknya dirampas.

Di antara umat Islam yang paling banyak dibunuh oleh pasukan ini adalah, keturunan Rasulullah SAW. Namun ada di antara keturunan Rasulullah SAW yang sempat melarikan diri ke Nusantara (Malaysia dan Indonesia). Peninggalan Rasulullah SAW dimusnahkan supaya umat Islam tidak lagi membesarkan Rasulullah SAW dan keturunannya.

Pada tahun 1793 Muhammad Bin Abdul Wahab meninggal dunia, namun ajaran Wahabi semakin mengembang dengan sokongan keluarga Muhammad Bin Sa’ud dan British atau Yahudi. Dinasti As-Sa’ud dan golongan Wahabi terus meluaskan jajahannya hingga pada tahun 1912, berjaya menguasai seluruh Najd.

Yahudi mencetuskan Revolusi Arab untuk menjatuhkan empayar Islam Uthmaniyyah

Ketika pemimpin empayar Uthmaniyyah telah diserang oleh penyakit Al-Wahan, agenda Yahudi seterusnya ialah menghapuskan pemerintahan para syarif Makkah yang bertindak sebagai penjaga Haramain. Yahudi melantik satu ejen Yahudi untuk masuk ke dalam bangsa Arab. Ejen ini ialah saintis yang menguasai 6 bahasa dunia, termasuklah bahasa Arab. Yahudi mengesan siapakah tokoh bangsa Arab yang inginkan kekuasaan. Ditemukan tokoh Sherif Hussin, wakil empayar Uthmaniyyah di haramain. Yahudi berjaya menghasut dan menipu Sherif Hussin untuk membebaskan diri dari empayar Islam Uthmaniyyah. Yahudi menaburkan semangat kebangsaan (Nationalism) untuk menentang bangsa Turki dan memimpin empayar Islam Uthmaniyyah. Perhubungan antara Yahudi dan Sherif Hussin sangat rapat, bahkan menjadi kawan karib putranya yang bernama Amir Faisal. Amir Faisal berpaling tadah dan memihak kepada Britain, sejak dari itulah kerajaan Arab menjadi tali barut Britain.

Atas nasihat Yahudi, Sherif Hussain mengirim surat rahsia, untuk memohon bantuan tentera British dengan menjanjikan Sherif Hussin sebagai tentera bagi seluruh wilayah Arab, maka mudahlah Yahudi mencatur keluarga ini untuk mengagih-agihkan wilayah-wilayah sesuai dengan perancangan Yahudi.

Pada tahun 1915, Britain mula menduduki kawasan Iraq, dan akhirnya pada tahun 1917, Britain menduduki semula kawasan Palestin. Pada tahun 1918, tentera Britain menduduki pusat pemerintahan Turki Uthmaniyyah, iaitu Istanbul. Perjanjian Faisal & Weizmann ditandatangani pada 3 Januari 1919 dalam Persidangan Paris. Weizmann adalah Presiden Pertubuhan Zionis Dunia. Selepas perjanjian itu, Weizmann menjadi presiden pertama di negara Israel. Iraq diserahkan kepada Amir Faisal, Jerussalam atau Palestin diserahkan kepada Kristian, Baitul Maqdis diserahkan kepada Yahudi.

Pada tahun 1922, setelah tamat Perang Dunia Pertama, persidangan diadakan. Hasil persidangan, sistem Khilafah Islam ditamatkan. Kedua, khalifah dibuang keluar negara. Ketiga, harta khalifah dirampas. Keempat, kerajaan Turki Baru ditubuhkan atas dasar sekular di bawah pimpinan Mustafa Kemal Ataturk. Negara-negara jajahan Turki Uthmaniyyah diambil alih sebagai jajahan British, Perancis dan Itali.

Yahudi melantik Wahabi sebagai penguasa Haramain

Setelah kejatuhan empayar Uthmaniyyah, negara-negara kecil seperti Kuwait, Yaman, dan lain-lain diserahkan kepada kabilah-kabilah yang dipilih oleh Yahudi. Negara-negara kecil itu, semua tertakluk kepada jajahan British, Perancis dan Itali. Janjinya kepada Sherif Hussin untuk mengangkatnya sebagai penguasa seluruh Arab hanyalah janji kosong. Sherif Hussin hanya mendapat kerajaan Jordan yang kecil dan miskin. Inilah balasan bagi pengkhianat Islam.

Pada tahun 1925, keluarga As-Sa’ud berjaya menawan kota suci Makkah daripada Sherif Hussin.
Pada 10 Januari 1926 Abdul Aziz As-Sa’ud ditabalkan menjadi Raja Hijjaz di Masjidil Haram, Makkah.
Pada tahun 1932 setelah menguasai sebahagian besar semenanjung Arab, Ibnu Sa’ud menamakan tanah gabungan Hijjaz dan Najd sebagai Arab Saudi.

Abdul Aziz ibnu Sa’ud kemudian menabalkan dirinya sebagai Raja Arab Saudi dengan sokongan pihak British. Fahaman Wahabi menjadi ‘agama’ rasmi Arab Saudi dan dikembangkan ke seluruh dunia.

Mengapa Yahudi Mencipta Wahabi?

1) Yahudi sangat faham, kekuatan umat Islam adalah pada kekuatan rohnya yakni rohnya sangat kenal, cinta dan takut kepada Allah SWT. Oleh kerana itu, umat Islam mesti dipisahkan dari Allah.

2) Yahudi sangat faham, bahawa kehebatan umat Islam kerana berjaya menghubungkan kekuatan roh dan kehidupan lahir. Maka keyakinan adanya kuasa roh dalam kehidupan lahir itu mesti dihapuskan.

3) Yahudi sangat faham, bahawa kunci kemenangan umat Islam adalah kerana adanya bantuan ghaib dari Allah SWT, maka Yahudi menghapuskan keyakinan umat Islam kepada perkara ghaib itu. Ulama sufi dan tarikat yang mempunyai karomah dikatakan sesat dan syirik.

4) Yahudi tahu, bahawa kekuatan Islam adalah kepada kecintaan umat kepada Rasulullah SAW, ahlulbait, dan para Sahabat baginda SAW. Maka segala peninggalan atau amalan boleh menyuburkan kecintaan itu dimusnahkan dengan alasan bida’ah, khurafat, dan syirik serta lain-lain alasan yang diada-adakan.

5) Yahudi sangat faham selemah-lemah umat Islam, mereka sangat fanatik agama para ulama. Oleh kerana itu, ulama baru dan Islam gaya baru mesti dicipta yang sesuai dengan agenda Yahudi itu.

6) Untuk menguasai kota suci umat Islam Haramain, Yahudi tidak dapat menghancurkannya seperti tempat-tempat yang lain kerana ditakuti umat Islam sedunia akan bangkit menentang Yahudi.

Kejahatan Wahabi

1) Membuat fatwa setiap yang bida’ah itu sesat dan yang sesat itu neraka.

2) Membuat fatwa umat Islam yang tidak ikut ajarannya itu sesat, halal darah dan hartanya dirampas.

3) Membunuh keturunan Rasulullah SAW.
4) Menghukumkan sesat keturunan Rasulullah SAW dan para Sahabat yang utama.

5) Menganggap alam roh itu tidak wujud.
6) Menolak adanya alam lahir dan alam roh.

7) Memusnahkan peninggalan Rasulullah SAW.

8) Dalam mempelajari ilmu Usuluddin atau tauhid menganut fahaman Ibnu Taimiyyah, yang menganggap Tuhan Itu berjisim seperti makhluk atau mujassimah.

9) Di dalam feqah dibenarkan menampal-nampal mazhab.

10) Mengambil sumber Al-Quran dan hadith tanpa Ijma’ ulama dan Qias.

11) Melarang keras umat Islam berdoa dengan tawassul (perantaraan).

12) Melarang menziarahi kubur sekalipun makam Nabi Muhammad SAW.

13) Menghancurkan bangunan atas tempat lahir Nabi SAW.

14) Melarang memuji-muji Nabi seperti baca qasidah, berzanji, burdah, tahlil, dan sebagainya.

15) Melarang umat Islam merayakan dan memperingati Maulidur Rasul, Israk Mikraj, dan semua perayaan hari kebesaran Islam yang lain.

16) Melarang belajar sifat 20 dan menuduh sesat fahaman Asy’ari iaitu fahaman Ahlus Sunnah Wal Jamaah.

17) Melarang amalan tarikat, umpamanya tarikat Naqsabandiyyah, Syazali, Muhammadiah dan lain-lain tarikat.

18) Mengundang Amerika untuk mengesport kekayaan minyak di Timur Tengah.

19) Berkomplot dengan Amerika membina pangkalan tentera di Arab Saudi.

20) Meminta bantuan tentera bersekutu dalam perang, untuk menghancurkan Saddam Hussain.

21) Mencetuskan gerakan teroris seperti Al-Qaeda, dan lain-lain untuk memburukkan imej Islam.

22) Mengubah Arab menjadi negara Yahudi, dan Haramain menjadi kota Yahudi, dan lain-lain kejahatan yang merupakan konspirasi Yahudi seperti Punk, Skinhead, Black Metal, Chikano dan lain-lainnya. Yakni untuk menghapuskan keyakinan dan cinta umat Islam kepada Allah SWT dan Rasulullah SAW. Supaya umat Islam mengikut cara hidup Yahudi dan meninggalkan Tuhan Nabi Muhammad SAW.

Jelaslah bahawa tujuan Wahabi adalah untuk meninggalkan Allah SWT dan Rasulullah SAW dan mengikuti Yahudi. Wahabi adalah buatan Yahudi.

Siapakah yang akan memerangi Wahabi?
Wahai umat Islam seluruh dunia, setelah kita tahu rahsia ini, marilah kita perangi Wahabi dan Yahudi dengan langkah-langkah ini.

1) Jangan terpengaruh dengan ajaran ini, jaga diri dan keluarga anda dari aliran ini.

2) Berpegang teguhlah kepada Ahlus Sunnah Wal Jamaah iaitu akidah yang dibawa Imam Abu Hassan Al-Asy’ari dan Imam Abu Mansur Al-Maturidi.

3) Kuatkan hubungan dengan Allah SWT dan Rasulullah SAW, kuatkan hablumminallah dan hablumminannas.

4) Berfeqah dengan salah satu mazhab yang 4 iaitu Syafi’e, Maliki, Hambali dan Hanafi. Jangan dicampur-campur.

5) Lawanlah hawa nafsu, buang segala sifat jahat dalam diri kita dengan bertasawuf berpandukan Imam Al-Ghazali.

6) Amalkan wirid dan zikir secara berdisiplin dan istiqamah atau amalkan Tarikat yang ada mursyid.

7) Jangan mudah terpancing tawaran manis Wahabi.

8) Jangan sekali-kali terlibat dengan gerakan militan.

9) Banyaklah bertaubat dan menangis atas dosa-dosa sendiri dan dosa umat Islam.

10) Berdoalah kepada Allah SWT supaya Allah SWT segera hantar pemimpin yang membawa kebenaran untuk menentang Wahabi dan menghapuskan ajaran ini.

Sekian.

Sumber: Hamba Allah

Follow harum syurga di Twitter: @harumsyurga13

Advertisements

Leave a Reply Please...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s